Kunci Jawaban Bahasa Inggris kelas 9 Halaman 39 Kurikulum Merdeka, Lengkap dengan Soalnya!

AKURAT.CO Inilah kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 9 halaman 39 lengkap dengan soalnnya.
Dalam buku tersebut, siswa diminta untuk mengerjakan sejumlah soal yang membahas Bekatan dalam Section 5 - Your Turn: Listening.
Berikut ini kunci jawaban dan soal dari Bahasa Inggris kelas 9 pada halaman 39.
Siswa diharapkan mengerjarkan soal tersebut secara mandiri terlebih dahulu.
Baca Juga: Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 2 Halaman 154 Bab 7 Kurikulum Merdeka: Belajar Menulis
Soal dan Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Halaman 39
Section 5 - Your Turn: Listening
Listen to Audio 1.5. You will hear information reports about two animals.
Complete Worksheet 1.6 with the information you hear from Audio 1.5.
After you finish, compare your answers with your classmates.
Transkripsi pada Audio 1.5 Script 1
Today's topic for the animal is orangutans. The name orangutan means "man of the forest." It's the largest arboreal mammal. Pongo pygmaeus is their scientific name.
Their long, powerful arms and holding hands, as well as their feet, help them to move through the branches.
Orangutans are one of the smartest primates. They can vary in height from 1 to 1.4 meters and weight from 29.9 to 99.79 kilos.
Orangutans live in Borneo's swamps and forests. They usually go down from the trees to explore the ground. They sleep at night and relax during the day on trees.
They eat lychees, mangosteens, and figs, and drink from holes in the ground.
Threats to orangutans include habitat loss through deforestation and illegal hunting.
1. What is it?
Jawaban: It's an orang utan.
2. To what other species is it related?
Jawaban: Orang utan is a type of primate.
3. What does it look like?
Jawaban: Orang utan is the largest arboreal mammal. Orang utan can vary in height from 1 to 1,4 meters and weight from 29,9 to 99,79 kilos.
4. Where do they live?
Jawaban: Orang utan live in Borneo's swamps and forests.
5. How do they live?
Jawaban: Orangutans usually go down from the trees to explore the ground. They sleep at night and relax during the day on trees.
6. What do they eat?
Jawaban: They eat figs, lychees, and mangosteens.
7. Are they endangered?
Jawaban: Yes, they are.
8. What are their predators?
Jawaban: The threats of orang utan are habitat loss through illegal hunting and deforestation.
Baca Juga: Kunci Jawaban PAI Kelas 9 Halaman 262 Kurikulum Merdeka Bab 10: Mari Berlatih
Dilarang mengambil dan/atau menayangkan ulang sebagian atau keseluruhan artikel di atas untuk konten akun media sosial komersil tanpa seizin redaksi.
Berita Terkait
Berita Terkini
Terpopuler
- 1Tidak Semua Pengabdian Berujung Bintang, Hormat untuk Kolonel Edward Sitorus
- 2Kalender Jawa 15 Oktober 2026: Watak Weton Kamis Kliwon Dikenal Ramah dan Mudah Bergaul
- 3Kalender Jawa 14 Oktober 2026: Rabu Wage Dikenal Punya Watak Teguh dan Penuh Pertimbangan
- 4Boyamin Duga Nusron Wahid ke Malaysia Usai Menghindari Panggilan KPK
- 5Dua Jenderal TNI AD Dinilai Memenuhi Syarat Jadi Calon Panglima TNI, Siapa Saja?
- 6Bangkai Kapal Tertua di Dunia Berusia 4.700 Tahun Ditemukan di Turki, Apa Saja yang Terungkap?
- 7Tudingan Ijazah Palsu Dirinya dan Gibran Terus Bergulir, Jokowi: Berpotensi Pengalihan Isu
- 8Trump Sudah Berhati-Hati Terlibat Perang, Netanyahu Berupaya Memicu Kembali Konfrontasi dengan Iran
- 9Dua Tahun Dipimpin Prabowo: Harga Pupuk Turun 20 Persen, Kesejahteraan Petani Meningkat
- 10Boyamin Duga Nusron Wahid ke Malaysia Usai Menghindari Panggilan KPK









